5. Đề thi giữa kì 2 - Đề số 5
Câu 1
Đề bài
Listen to the sounds and choose the correct words.
1.
- A
farmer
- B
actor
- C
cinema
2.
- A
nurse
- B
hair
- C
floor
3.
- A
big
- B
tree
- C
bear
4.
- A
cinema
- B
go
- C
cook
Listen and choose the correct pictures.
1.
- A

- B

- C

2.
- A

- B

- C

3.
- A

- B

- C

4.
- A

- B

- C

Choose the correct answers.
1. ________ do you do in the morning? - I wash the clothes.
- A
Where
- B
What
- C
When
2. What does she do ______ Sundays?
- A
on
- B
in
- C
at
11. What does he do? - He’s a _______.
- A
factory
- B
farm
- C
farmer
4. I _______ with the cooking in the evening.
- A
help
- B
clean
- C
wash
5. Her sister ______ at a hospital.
- A
works
- B
work
- C
working
6. She _______ the supermarket to buy things.
- A
goes
- B
go to
- C
goes to
Look, read and choose the correct sentences.
1. Where does Lucy work?

- A
She works on a farm.
- B
She works at a factory.
- C
She works at a school.
2. What do you do in the morning?
- A
I clean the floor.
- B
I wash the clothes.
- C
I cook meals.
3. What does Linh do?

- A
She’s a policeman.
- B
She’s a farmer.
- C
She’s a nurse.
4. What’s the street like?

- A
It’s a busy street.
- B
It’s a quiet street.
- C
It’s a noisy street.
5. Where does Mr Long go on Sundays?

- A
He goes to the swimming pool.
- B
She goes to the sports centre.
- C
He goes to the sports centre.
Read and complete the passage. Use the given words.
hair tennis cinema teacher
This is my brother. His name is Nam. He’s an (1) ___________. He has short (2) _________. On Saturday mornings, he often plays (3) __________. Sometimes my brother and I go to the (4) ____________. We like watching films. Then we go back home and help our mum with the cooking.
1.
2.
3.
4.
Rearrange the words to make correct sentences.
1. live/ you/ Where/ do/?/
2. Saturdays/ she/ on/ What/ does/ do/?/
Lời giải và đáp án
Listen to the sounds and choose the correct words.
1.
- A
farmer
- B
actor
- C
cinema
Đáp án: A
Bài nghe: / ɑː/ / ɑː/
=> Chọn A
2.
- A
nurse
- B
hair
- C
floor
Đáp án: A
Bài nghe: / ɜː/ / ɜː/
=> Chọn A
3.
- A
big
- B
tree
- C
bear
Đáp án: B
Bài nghe: / iː/ / iː/
=> Chọn B
4.
- A
cinema
- B
go
- C
cook
Đáp án: B
Bài nghe: / ɡ/ / ɡ/
=> Chọn B
Listen and choose the correct pictures.
1.
- A

- B

- C

Đáp án: A
Bài nghe:
Where does she go on Fridays?
(Cô ấy đi đâu vào những ngày thứ Sáu?)
She goes to the cinema.
(Cô ấy đến rạp chiếu phim.)
=> Chọn A
2.
- A

- B

- C

Đáp án: C
Bài nghe:
What do you do at noon?
(Bạn làm gì vào buổi trưa?)
I help with the cooking.
(Tôi giúp nấu ăn.)
=> Chọn C
3.
- A

- B

- C

Đáp án: C
Bài nghe:
When does she play tennis?
(Cô ấy chơi quần vợt khi nào?)
She plays tennis in the evening.
(Cô ấy chơi quần vợt vào buổi tôi .)
=> Chọn C
4.
- A

- B

- C

Đáp án: A
Bài nghe:
What does your uncle do?
(Chú của bạn làm nghề gì?)
He’s an actor.
(Chú ấy là một diễn viên.)
=> Chọn A
Choose the correct answers.
1. ________ do you do in the morning? - I wash the clothes.
- A
Where
- B
What
- C
When
Đáp án: B
Câu trả lời mang nội dung về hoạt động nên ở câu hỏi ta dùng từ để hỏi “What”.
What do you do in the morning? - I wash the clothes.
=> Chọn B
2. What does she do ______ Sundays?
- A
on
- B
in
- C
at
Đáp án: A
Với những ngày trong tuần, t dùng kèm giới từ “on”.
What does she do on Sundays?
(Cô ấy làm gì vào những ngày Chủ Nhật?)
=> Chọn A
11. What does he do? - He’s a _______.
- A
factory
- B
farm
- C
farmer
Đáp án: C
factory (n): nhà máy
farm (n): nông trại
farmer (n): nông dân
=> Chỉ có đáp án C là danh từ chỉ nghề nghiệp.
What does he do? - He’s a farmer.
(Anh ấy làm nghề gì? - Anh ấy là một nông dân.)
=> Chọn C
4. I _______ with the cooking in the evening.
- A
help
- B
clean
- C
wash
Đáp án: A
help (v): giúp đỡ
clean (v): làm sạch, dọn dẹp
wash (v): rửa, giặt
I help with the cooking in the evening.
(Tôi giúp nấu ăn vào buổi tối.)
=> Chọn A
5. Her sister ______ at a hospital.
- A
works
- B
work
- C
working
Đáp án: A
“Her sister” trong câu này là chủ ngữ ngôi thứ 3 số ít nên động từ chính trong câu cần phải chia.
Her sister works at a hospital.
(Chị gái của cô ấy làm việc tại một bệnh viện.)
=> Chọn A
6. She _______ the supermarket to buy things.
- A
goes
- B
go to
- C
goes to
Đáp án: C
“She” trong câu này là chủ ngữ ngôi thứ 3 số ít nên động từ chính trong câu cần phải chia.
Go to + địa điểm cụ thể: đi đến đâu đó
She goes to the supermarket to buy things.
(Cô ấy đi ến siêu thị để mua đồ.)
=> Chọn C
Look, read and choose the correct sentences.
1. Where does Lucy work?

- A
She works on a farm.
- B
She works at a factory.
- C
She works at a school.
Đáp án: A
Where does Lucy work?
(Lucy làm việc ở đâu?)
She works on a farm.
(Cô ấy làm việc ở một nông trại.)
=> Chọn A
2. What do you do in the morning?
- A
I clean the floor.
- B
I wash the clothes.
- C
I cook meals.
Đáp án: A
What do you do in the morning?
(Bạn làm gì vào buổi sáng?)
I clean the floor.
(Tôi lau nhà.)
=> Chọn A
3. What does Linh do?

- A
She’s a policeman.
- B
She’s a farmer.
- C
She’s a nurse.
Đáp án: C
What does Linh do?
(Linh làm nghề gì?)
She’s a nurse.
(Cô ấy là một y tá.)
=> Chọn C
4. What’s the street like?

- A
It’s a busy street.
Nguồn: lời giải hay
